top of page
Ieškoti

Didinga tai, kas paprasta

🌙 Mes dažnai laukiame kažko NEPAPRASTO.

Norime naujovių, atradimų, dar daugiau tyrimų, tomų knygų ir mokslinių darbų. Norime skaityti, analizuoti, ieškoti informacijos, lyginti, diskutuoti ir ginčytis. Norime "įrodymų" ir jie, aišku, turi būti paskelbti per mass media kanalus ir ne vieną kartą, nes mus reikia “įtikinti” ir mums "parduoti”. Tapome "information junkies".

O kas, jeigu viskas, kas veikia yra jau senai sukurta ir užrašyta? Kas, jeigu mes naujovių beieškodami nuėjome taip giliai į mišką, kur paklydome tarp savo nesibaigiačių klausimų ir kitų nuomonių?

Kaskart pasakodama apie YIN jogą, jaučiuosi, kad pasakočiau apie stebuklą - drėkina jungiamajį audinį, gamina kolageną, atstato kremzlines ląsteles sąnariuose, stimuliuoja limfmazgius, palaiko stuburo sveikatą, lėtina senejimo procesus, o kadangi asanos ilgos - būtinas papildantis diagrafminis kvėpavimas, kuris savaime jau yra gydantis, nes varinėja limfą, balansuoja nervų sistemą, pailsina visus vidaus organus, pažadina kamienines ląsteles. Ir tai dar ne viskas.....

Neįtikėtina, ar ne? Per gerai, per paprasta, kad būtų tiesa. Tiesiog joga ir kvėpavimas? Tiesiog va taip, ant kilimėlio ir jau sveiksti? Tai ką, dabar visi tiesiog darys jogą, kvėpuos ir bus sveiki? Nesąmonė, ar ne?

O aš tikiu. Tikiu, kad tai, kas genialu yra paprasta. Kad tai, be ko mūsų kūnas negali išgyventi - be kvėpavimo ir judesio - ir yra pagrindiniai SAVĘS gydymo įrankiai. Ir esminis momentas čia yra "savęs", nes niekas kitas už mus nepajudės ir nepakvėpuos. Todėl niekas kitas ir negali mūsų pagydyti.

Nesvarbu, ar jūs tikite, jog esate savęs kurėjas ar kad, žmogų sukurė dievas pagal savo paveikslą. Kad ir kaip ten būtų - nejau buvom sukurti tokiais sudėtingais, jog tam, kad būtume sveiki ir geros savijautos, turime pasitelkti armiją pagalbininkų - gydytojų, dietologų, ekspertų ir specialistų?

Na, sakykim, …skamba , gal ir logiškai…. bet visgi ar yra įrodymų, kad joga ir kvėpavimas veikia? Yra ir daug, tačiau be jūsų veiksmo jie nieko verti. Jums patiems teks įrodyti “sau ant savęs”. Ir taip, tam reiks laiko ir valios. Ir štai čia paprasta tampa SUDĖTINGA....


Tad kviečiu ant kilimelio, Įsitikinti, Jurga 🌙




32 peržiūros2 komentarai

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page