top of page
Ieškoti

YIN joga ir Sąnariai


🌙 “YIN joga - tai sąnarių reabilitacija”, sako YIN jogos krikštatėviu tituluojamas Paul Grilley.


DAŽNIAUSIAI pasitaikanti sąnarių liga - artritas. Tai uždegimas, sąlygojantis nuolatinį sąnarių skausmą. Jausdamas skausmą žmogus vengia judėti, tačiau būtent judėjimas gali ne tik sumažinti skausmą, bet ir atstatyti sąnarių audinius. Ir atvirkščiai - nejudėjimas gali sukelti dar daugiau skausmo, bei užsukti nesibaigiančią antrinių ligų spiralę. Reikia nepamiršti ir faktorių, kurie prisideda prie sąnarių nusidevėjimo ir ligų: ilgas sėdėjimas, fizinis neaktyvumas arba kaip tik per didelės apkrovos sąnariams, amžius, lėtinis stresas, antsvoris bei buvusios traumos.


PROGRESUOJANT artritui, nyksta sąnarinė kremzlė - tvirtas, elastingas audinys, dengiantis kaulų galus, sudarančius sąnarį. Mums judant, kremzlės sumažina trintį, amortizuoja apkrovas. Kai kremzlė pažeidžiama, sutrinka sąnario funkcija, tuomet jaučiamas skausmas, sąnarys tinsta, traška. Duomenys rodo, kad kas penktas - dešimtas žmogus virš 40 metų susiduria su giliais šių audinių pažeidimais.


VIENAS iš veiksmingų būdu atstatyti kremzlę yra lėti statiniai tempimai. Tam puikiausiai pasitarnauja YIN joga, kuri ir skirta jungiamojo audinio: sąnarių, fascijos, sausgyslių ir raisčių, sveikatai palaikyti.


Tyrimai parodė, kad cikliškai apkraunant ir atpalaiduojant kremzlę, ką ir darome YIN jogos sesijų metu - mes stimuliuojame kremzlės audinio ląstelių gamybą - jį atstatinėjame.


TAD jeigu jums skauda sąnarius arba dar tik retkarčiais juos maudžia ar jaučiamas diskomfortas - jau laikas mums…


SUSITIKTI ant kilimėlio,

Jurga 🌙




41 peržiūra0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page